Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017: η πρώτη μέρα ενός υπέροχου ταξιδιού με προορισμό την Ιταλία, χώρα της Αναγέννησης και της πολιτιστικής «Άνοιξης» που εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη! Φτάνοντας στο λιμάνι της Ανκόνας και συνειδητοποιώντας ότι, πλέον, βρισκόμαστε σε ξένο έδαφος, κατακλυζόμαστε οι περισσότεροι από πρωτόγνωρα συναισθήματα θαυμασμού, χαράς και υπέρμετρου ενθουσιασμού για ό,τι διαφορετικό παρατηρούσαμε! Μέχρι και ο ήλιος φαινόταν διαφορετικός! Το ταξίδι με το λεωφορείο προς τη Ρώμη μάς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την εξοχή της γειτονικής μας χώρας, η οποία ομολογουμένως διαφέρει από την ελληνική γη ως προς την βλάστηση. Μετά την άφιξή μας στην Ρώμη και ύστερα από την έξοδό μας για φαγητό στην περίφημη «Piazza Navona», συνειδητοποιήσαμε έκπληκτοι πως, σε αντίθεση με την Αθήνα, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η Ρώμη μάλλον βρίσκεται σε «λήθαργο» κατά τις βραδινές ώρες! Την επόμενη ημέρα, όπου ευτυχώς ο καιρός ήταν ιδανικός, ξεναγηθήκαμε οδικώς στα αξιοθέατα της Ρώμης και επισκεφθήκαμε το Βατικανό, το μικρότερο κράτος του κόσμου που, όμως, έχει να επιδείξει ένα τεράστιο τμήμα της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς: αποτελεί ουσιαστικά την «καρδιά» της αναγεννησιακής τέχνης. Την εντυπωσιακή ξενάγηση ακολούθησε γεύμα και απογευματινή περιήγηση σε εμπορικές λεωφόρους και σπουδαία αξιοθέατα, όπως το «Πάνθεον» και η περίφημη «Fontana di Trevi», το μαγευτικό συντριβάνι, στο οποίο ευχηθήκαμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας, ελπίζοντας στο μέλλον να επιστρέψουμε για να «ελέγξουμε» την αποτελεσματικότητά του!

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017: Ύστερα από μια υπέροχη βόλτα στους πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης αποχαιρετήσαμε την πόλη και κατευθυνθήκαμε προς την Φλωρεντία, διασχίζοντας την πανέμορφη εξοχή της Τοσκάνης. Αμπέλια και αμυγδαλιές κυριαρχούσαν στο τοπίο, υπενθυμίζοντάς μας την άνοιξη, την ιδανική εποχή για τέτοιου είδους ταξίδια. Έπειτα δε από μια σύντομη στάση στην γραφική Σιένα, όπου η θέα του ουρανού από τη στρογγυλή πλατεία δίνει την αίσθηση θόλου, καταφτάσαμε στην ολάνθιστη Φλωρεντία. Στην πόλη αυτή βρίσκεται συγκεντρωμένο το ένα τρίτο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, γεγονός που επιτεύχθηκε τον 15ο κυρίως αιώνα, επί κυριαρχίας της φιλότεχνης οικογένειας των Μεδίκων. Η αγάπη αυτής της οικογένειας για την τέχνη είναι ολοφάνερη και από τους πίνακες που κοσμούσαν τα σπίτια τους, πίνακες τους οποίους είχαμε την ευλογία να θαυμάσουμε στο παλάτι «Ufizzi» την επομένη. Η μέρα αυτή ολοκληρώθηκε με περιπάτους στο παγκοσμίου φήμης «Ponte Vecchio», αλλά και στην ξακουστή «Piazza de la Signoria», όπου πεντακόσια χρόνια πριν, συνεδρίαζε η Αρχοντία, η αριστοκρατία των πολιτών. Ακολούθησε βραδινή έξοδος για φαγητό και διασκέδαση.

Σάββατο 1 Απριλίου 2017: η ημέρα της επιστροφής στο λιμάνι της Ανκόνας και της επιβίβασης στο πλοίο που θα μας μετέφερε στην Πάτρα. Εξιστορώντας περιστατικά από το ταξίδι μας ο ένας στον άλλο και τρώγοντας ιταλικές παραδοσιακές λιχουδιές εξίσου γευστικές με τις πίτσες και τα παγωτά που δοκιμάσαμε στην Ιταλία, το ταξίδι της επιστροφής φάνηκε πολύ σύντομο.
Επιστρέφοντας, τέλος στην Κόρινθο, αισθανόμαστε ανυπομονησία για να ξανασυναντήσουμε τον τόπο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να τους αφηγηθούμε όσα ζήσαμε. Το ταξίδι αυτό θα μας μείνει αξέχαστο, ακριβώς γιατί μας έφερε σε επαφή με τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο αναγεννησιακό πολιτισμό και την ιταλική κουλτούρα αλλά και διότι μας έδωσε το έναυσμα και το κίνητρο να ταξιδεύουμε στον κόσμο, αποκομίζοντας εμπειρίες, γνωρίζοντας νέα πρόσωπα και διευρύνοντας ουσιαστικά τους πνευματικούς μας ορίζοντες.

Θα θέλατε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στις εταιρείες «Λαρσινός ΑΕ» και «Οικογένεια Στεργίου» για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Untitled

Λαλιώτη Χριστίνα
Β? Λυκείου

 

Comments are closed.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 27410 76444
Φαξ: 27410 76446

4lykkori@sch.gr

Περιοχή Αγίου Γεωργίου
20100 Κόρινθος

Χρονοαρχειοθήκη
Αρχειοθέτηση κατα κατηγορία
Αναζήτηση
Ημερολόγιο άρθρων
Μαρτίου 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031